Zoek een school   Documenten   Privacybeleid  

Vacature HR medewerker

Lowys Porquin (LPS) is per direct op zoek naar een

 

HR medewerker voor 28-40 uur per week

 

Wie zijn wij?

Tot Lowys Porquin (LPS) behoren 30 scholen voor primair onderwijs en 1 school voor praktijkonderwijs in West-Brabant en Zeeland. Naast deze scholen stuurt LPS kinderopvanglocaties aan. Deze opvang bestaat uit peuteropvang, kinderdagopvang en buitenschoolse opvang. De scholen en opvanglocaties hebben elk een eigen karakter.

 

LPS is een grote en aantrekkelijke werkgever met ruim 800 medewerkers. Onze visie op onderwijs, opvang, organisatie en HR is terug te vinden op onze website in de documenten “Nieuwe adem”, “LPS in beweging” en uiteraard “Koersplan”. We werken daarbij zoveel als mogelijk vanuit de bedoeling. We stemmen onze activiteiten (indirect) af op het primaire proces en leveren daaraan een inhoudelijke bijdrage. “We enable you to work”.

 

Hoe ziet de afdeling eruit?

De afdeling HR is gevestigd binnen de staf van het bestuursbureau van LPS en valt onder de verantwoordelijkheid van het College van Bestuur (CvB). De afdeling HR is een dienstverlenende, ondersteunende, adviserende sparringpartner voor de verschillende schooldirecteuren en de vestigingsmanagers van de kinderopvanglocaties en is volop in ontwikkeling.

 

Binnen de afdeling HR zijn we met zes collega’s. Het team bestaat uit een hoofd HR, een beleidsmedewerker HR, een opleidingscoördinator en drie HR adviseurs. Als aanvulling op het team zoeken wij per direct een administratief talent voor minimaal 28 uur per week die met ons mee bouwt. We werken in een open en informele sfeer waarin je volop kunt leren van collega’s die graag denken en doen.

 

Wat ga je doen?

Jij ondersteunt de afdeling HR vanaf het sollicitatieproces tot en met een uitdiensttreding. Jouw focus ligt op het verwerken van de personeels- en opleidingsadministratie. Denk hierbij aan het:

  • verwerken van diverse HR mutaties zoals in- en uitdiensttreding van medewerkers, ouderschapsverlof, zwangerschapsverlof, wijziging van functie, salaris, uren, etc.;
  • vastleggen van HR gerelateerde documenten;
  • verwerken van diverse verklaringen zoals werkgeversverklaringen, loonbeslagen etc.

Je beheert de HR mailbox en bent eerste aanspreekpunt voor collega’s wanneer er vragen zijn over mutaties, procedures, de CAO PO, CAO VO en CAO Kinderopvang.

 

Tevens verwachten we dat je verbeterpunten signaleert t.b.v. de HR processen en actie hierop onderneemt. Nieuwe ideeën en initiatieven worden zeker gestimuleerd.

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde MBO opleiding (niveau 4);
  • Aantoonbare affiniteit met HR;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Je denkt graag in oplossingen;
  • Je bent nauwkeurig, stelt de juiste prioriteiten en bent prima in staat om zelfstandig te kunnen werken;
  • Je hebt kennis van en/of ervaring met geautomatiseerde personeelsinformatiesystemen (bij voorkeur AFAS);
  • Een dosis humor in combinatie met een prettig werkethos en enthousiasme.

 

Wil je meer weten?

Meer informatie over de LPS en onze visie op onderwijs, opvang, organisatie en HR zijn terug te vinden op deze website. 

 

Wat bieden wij?

Een gemotiveerd team in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Een organisatie in ontwikkeling met veel ruimte voor professionele inbreng en individuele ontwikkelingsmogelijkheden: als jij groeit, doet LPS dat ook!

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden conform CAO PO, zoals eindejaarsuitkering en fietsplan. De functie wordt aangeboden in schaal 7 (maximaal € 2.949,- bruto op basis van 40 uur per week) en de benoeming is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

 

Geïnteresseerd?

Dan willen wij graag jouw CV mét motivatie ontvangen. Deze mag je per e-mail sturen naar sollicitatie@lpsnet.nl t.a.v. Britta Goddrie, HR Adviseur. Jouw reactie dient uiterlijk 1 augustus 2021 binnen te zijn. De eerste gesprekken vinden plaats na de zomervakantie op donderdagochtend 9 september 2021.