Zoek een school   Documenten   Privacybeleid  

Vacature HR-adviseur

Tot LPS behoren 30 scholen voor primair onderwijs en 1 school voor praktijkonderwijs in West-Brabant en Zeeland. Naast deze scholen stuurt LPS 8 kinderopvanglocaties en 18 peuterspeelzalen aan en  wordt er op 20 scholen de tussenschoolse opvang verzorgd. Alle scholen en opvanglocaties hebben elk een eigen karakter. In totaal telt LPS ± 750 personeelsleden en draagt de organisatie zorg voor ongeveer 7500 kinderen.

 

Wat ons bindt is de regio, de steun die we elkaar bieden en bovenal het gemeenschappelijk belang: dat van het kind! Samen staan we sterk en hebben we méér in huis: goede faciliteiten, moderne hulpmiddelen en specialistische kennis zoals hulp bij leerproblemen en mogelijkheden voor talentontplooiing. Kinderen krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen en te ontplooien tot sociale en gelukkige mensen. We vormen een gezonde stichting, waardoor alle medewerkers sterker in hun schoenen kunnen staan. LPS is een grote en aantrekkelijke werkgever met prima arbeidsvoorwaarden en blijvende ontwikkelingskansen. 

 

 

Het College van Bestuur van LPS is per direct op zoek naar een

 

HR adviseur

(minimaal 24 uur per week)

 

 

De afdeling HR

Onze visie op onderwijs, opvang, organisatie en HR kun je terug lezen in onze documenten “Nieuwe adem”, “LPS in beweging” en uiteraard ons “Koersplan”. Deze documenten zijn terug te vinden op onze website. De HR afdeling is daarbij een dienstverlenende, ondersteunende, adviserende, initiatiefrijke sparringpartner. We willen daarbij zoveel als mogelijk werken vanuit de bedoeling. We stemmen onze activiteiten (indirect) af op het primaire proces en leveren daaraan een inhoudelijke bijdrage. “We enable you to work”.

 

De functie

De werkzaamheden vinden plaats binnen de staf van het bestuursbureau van LPS onder verantwoordelijkheid van het College van Bestuur (CvB). Als HR adviseur houd je je vooral bezig met operationele en tactische werkzaamheden. Jouw focus ligt, samen met jouw collega HR adviseur, op het geven van HR advies aan de schooldirecteuren en de vestigingsmanagers van de kinderopvang.

 

Jouw werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • het (proactief) adviseren van collega’s en leidinggevenden als zij HR gerelateerde vragen hebben. Dit zal in de praktijk vaak betekenen: sparren met de  directeur kinderopvang, de directeur onderwijs en leidinggevenden;
 • je houdt je bezig met HR onderwerpen van A tot Z, een echte generalistische functie;
 • het verwerken van processen zoals indiensttreding en uitdiensttreding van medewerkers;
 • het verrichten van werkzaamheden voor de vervangingspool binnen Onderwijs;
 • het ondersteunen van leidinggevenden in verzuim casuïstiek;
 • het zorgdragen voor de werving en selectie;
 • het signaleren van verbeterpunten in processen binnen de HR-afdeling.

 

We zoeken iemand die:

 • beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau en een achtergrond in HR (werkervaring en/of opleiding);
 • een positief kritische gesprekspartner in overleg met en voor de leidinggevenden;
 • enthousiast is en humor heeft;
 • zaken zowel mondeling als schriftelijk op een duidelijke manier verwoordt;
 • beschikt over adviesvaardigheden;
 • ontwikkelingen binnen HR, Onderwijs en Kinderopvang signaleert en hierin meedenkt;
 • kennis en/of ervaring heeft met geautomatiseerde personeelsinformatiesystemen en de inrichting hiervan.

 

Informatie

Informatie over Lowys Porquin is te vinden op de website, ook aangaande onze visie op de organisatie en het personeel. Verdere informatie over de functie kun je verkrijgen bij Ingrid van Boven, beleidsmedewerker personeel, e-mail ingrid.van.boven@lpsnet.nl, tel. 0164 – 230166.   

 

Wij bieden

Een gemotiveerd team met een moderne visie op HR beleid en een uitdagende, afwisselende werkplek. Een organisatie in ontwikkeling met veel ruimte voor professionele inbreng en individuele ontwikkelingsmogelijkheden: als jij groeit doet LPS dat ook! Bij de functie hoort schaal 9 van de CAO PO, (max. € 3.622 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). De benoeming gaat in overleg zo spoedig mogelijk in en is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

 

Jouw reactie

Indien je geïnteresseerd bent in deze functie, nodigen we je uit om te solliciteren. Jouw sollicitatie dient uiterlijk 8 november 2019 per e-mail gericht te worden aan Ingrid van Boven, beleidsmedewerker personeel, via ingrid.van.boven@lpsnet.nl

 

Sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 14 november in de middag.