Zoek een school   Documenten   Privacybeleid  

Het Kwadrant, school voor praktijkonderwijs

Bergen op Zoom

Samen op weg, bereikt ieder zijn doel

 

Het Kwadrant is een school voor voortgezet onderwijs voor moeilijk lerende jongeren. Onze leerlingen hebben een beschikking van de Regionale Verwijzings Commissie (RVC). De school maakt deel uit van het samenwerkingsverband VO Bergen op Zoom.

 

De Lowys Porquinstichting

Het Kwadrant is aangesloten bij de Lowys Porquinstichting. Deze stichting stelt zichzelf de bevordering van het rooms-katholiek en protestants christelijk onderwijs in de regio West-Brabant en Tholen ten doel.

 

Duidelijkheid en structuur

Duidelijkheid en structuur, daar draait het om in het Praktijkonderwijs. Het doel van ons onderwijs is arbeidstoeleiding. Daarvoor ontwikkelingen we basisvaardigheden van de leerling die hij kan toepassen in het persoonlijke leven en de werksituatie. Ook leert de leerling de vrije tijd zinvol te besteden tijdens ons vrijetijdsproject YourTime en vele sportactiviteiten.

 

Ondersteuning

Onze leerlingen hebben vaak ondersteuning nodig bij het leren en/of bij hun gedrag. Dat kan betekenen: het volgen van het eigen tempo, aangepaste leerstof, roosters of speciale begeleiding. Bovendien staan tijdens de hele schoolloopbaan sociale vaardigheden en de arbeidshouding centraal.

 

Eindonderwijs

Omdat voor de meeste leerlingen onze school eindonderwijs is, ligt de nadruk op coaching naar arbeid door stage. De leerlingen stromen uit naar het vrije bedrijf of begeleid werken. Soms stromen leerlingen uit naar een vervolgopleiding zoals het MBO niveau 1.

Meer informatie?

Onze locatie