Help de Oekraïense kinderen en meld je aan als vrijwilliger!

Het conflict in Oekraïne houdt iedereen bezig. Als onderwijsstichting willen wij graag ons steentje bijdragen om kinderen van Oekraïense vluchtelingen een plek te bieden waar ze kind kunnen zijn.

Ieder kind heeft tenslotte recht op een goede, veilige en gezonde omgeving.

In de nabijheid van onze basisscholen willen wij de kinderen opvangen en voor afleiding en sociale geborgenheid zorgen. Bijvoorbeeld door samen te spelen, muziek te maken, sportieve activiteiten te organiseren etc.

Om dit te realiseren hebben wij uw hulp nodig!

Wij zoeken vrijwilligers!

Ben jij pedagogisch medewerker, leraar, muziekdocent, gastouder, kindercoach of student Pabo, pedagogiek  of onderwijsassistent? Ben je woonachtig in Bergen op Zoom e.o. en wil je de krachten met LPS bundelen om bij de Oekraïense kinderen weer een lach op hun gezicht te toveren? Of ken je mensen die je deze oproep wilt voorleggen? Dan ben jij misschien wel degene die we zoeken!

Wie hebben we nodig en wat is belangrijk?

  • Personen met een achtergrond (opleiding en/of werkervaring) in het werken met kinderen.
  • Personen die kunnen optreden als tolk zijn ook zeer welkom.
  • Je bent beschikbaar voor minimaal één dagdeel per week voor minimaal 3 maanden.
  • Je bent uiteraard in het bezit van een geldige VOG.
LPS - vrijwilligers gezocht

Ben je enthousiast? Wil je meer informatie?

Vlag_Oekraine

Vertel ons waarom jij ons wilt helpen. We gaan graag met je in gesprek. Laat ons weten wat je ervaring en beschikbaarheid is. Wij zijn blij met alle hulp dus als jij ervaring hebt in het werken met kinderen maar geen relevante opleiding hebt, informeer dan ook naar de mogelijkheden. We zullen vervolgens alle aanvragen inventariseren en hieruit een keuze maken. Je kunt je aanmelden via  vluchtelingen@lpsnet.nl.

Meer informatie over LPS is te vinden op onze website. Heb je vragen? Neem dan contact op met Yolanda Groen, directeur basisschool Het Kompas & Wereldwijs, bereikbaar op  0164 – 23 71 12 of vluchtelingen@lpsnet.nl.